Simpozion la Cercul Militar Bacau

Vineri, 23 ianuarie 2015, la Cercul Militar Bacău a avut loc simpozionul dedicat Unirii de la 24 ian. 1859 simpozion intitulat „Unirea naţiunea a făcut-o”. S-au prezentat trei referate:

  • Rolul unirii de la 24 ian. 1859 în formarea statului naţional român modern. Intervenţia a aparţinut col.(r) Paul Valerian Timofte;
  • Personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. A prezentat, general de flotilă aeriană(rtg) leonov Alexandru;
  • Spiritul domnitorului Cuza în comuna Odobeşti. A prezentat comandor(rtg.) dr. Vasile Florea, locuitor al comunei Odobeşti.

În sală au fost prezenţi circa 120 de participanţi: cadre militare active, în rezervă şi retragere, elevi de la şcolile şi liceele din Bacău. De asemeni un grup de 6 persoane ai parohiei Odobesti dimpreuna cu parintele slujitor Augustin Carlan au dat curs invitatiei domnului Comandor Florea Vasile. “A fost un moment extraordinar, o pagina de istorie vie, am fost atat de captivata de modul in care s-au expus faptele celor care acum mai sunt doar in cartile de istorie sau in documente, dar prin dorinta lor cea mare ca Principatele sa aiba un singur Domnitor, ei sunt si astazi vii in inimile Romanilor care sunt mandri ca s-au nascut in acest loc binecuvantat de Dumnezeu de pe harta Europei si a lumii“, a declarat d-na invatatoare Georgeta Ciurea fiica a comunei Odobesti prezenta la acest moment de cinstire si aducere aminte a ceea ce inseamna pentru noi Roamanii 24 ian. 1859.

Activitatea l-a avut ca moderator pe dl. General (rtg.) dr. Vasile Apostol.

preot Augustin Carlan

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.