Șapte ani de slujire la “Izvorul Tămăduirii” din Parohia Fundu (Izvorul) Tutovei

Biserica având hramurile “Izvorul Tămăduirii” şi “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din parohia Fundu Tutovei, Protopopiatul Bacău, și-a serbat hramul de primăvară pentru al șaptea an consecutiv.

IMG_20160506_103114

În ziua de 6 mai a.c. de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii,  în Săptămâna Luminată,  la invitația părintelui Daniel Marari, s-au întâlnit în cadrul Sfintei Liturghii, preoții din Cercul Pastoral nr.1 „Buna-Vestire”.

La acest deosebit eveniment din viața unei parohii, au participat:  pr. Adrian Popa (parohia Ruseni) – Coordonatorul Cercului Pastoral; pr. Augustin Cârlan (parohia Odobești), pr. Cătălin Filip (parohia Tisa Silvestri)  și pr. Andrei Păduraru (parohia Bijghir). Aceștia au luat parte la serbarea duhovnicească a acestei mici comunități de oameni harnici și credincioși, care își trăiesc și manifestă credința prin respect și evlavie față de biserica lor. La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat slujba aghiasmei mici din Săptămâna Luminată, fiind împărțită tuturor celor prezenți.

13153272_10210015907700747_846981950_n

Părintele paroh a declarat, la final, enoriașilor prezenți: Fiind numit și trimis în mijlocul frățiilor voastre, acum șapte ani, de către IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, am venit aici pentru a coordona lucrarea de construcție a întregului complex parohial, care era aproape abandonat.  În istoria Bisericii, misiunea bine făcută s-a finalizat prin înfiinţarea de noi comunităţi în care domnea dragostea lui Hristos, așa cum este aici. Frații mei și surorile mele, cei dragi sufletului meu, chemarea misionară a Bisericii ţine de natura ei apostolică.

IMG_20160506_124832

Misiunea este un act de fidelitate a Bisericii faţă de Domnul Hristos. Vă mulțumesc pentru dragostea sinceră și dezinteresată, acum la șapte ani de prezență a mea ca preot aici la Fundu Tutovei, tuturor enoriașilor, consiliului şi comitetului parohial, pentru împlinirea activităţilor catehetice şi filantropice şi a tuturor acţiunilor pe care le-am orientat în duh misionar şi în spiritul rugăciunii către apropierea noastră de Hristos.

 PREOT DANIEL MARARI


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.