Proiectul eparhial “Cateheze în parohii” a fost lansat în Parohia Odobești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, după slujba Vecerniei, în Parohia Odobești din protopopiatul Bacău a avut loc debutul proiectului cultural-catehetic eparhial Cateheze în parohii.

IMG_20150629_183044Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, după slujba Vecerniei, în Parohia Odobești din protopopiatul Bacău a avut loc debutul proiectului cultural-catehetic eparhial Cateheze în parohii.

„Acest proiect este inițiat de Sectorul Cultural prin Centrul Catehetic „Cuvioasa Parascheva”. El este adresat tuturor preoților care doresc să desfășoare activități catehetice pentru enoriașii lor în parohii într-un stil ordonat și organizat prin Centrele cultural-catehetice parohiale proprii sub îndrumarea noastră. Noi îi vom ajuta să se organizeze într-un mod eficient pentru a prezenta în mod actual și modern enoriașilor credința noastră”, a declarat părintele Daniel-Ionel Marari – directorul Centrului Catehetic „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

„Părintele director a susținut în prezenta enoriașilor noștri cateheza cu tema – Apostolii Petru și Pavel – Convertirea la Hristos – a lor și a noastră, explicând într-o manieră duhovnicească profundă importanța întoarcerii la Dumnezeu prin frecventarea bisericii și trăirea la intensitate maximă a Ortodoxiei”, a precizat părintele Augustin Cârlan.

După prezentarea proiectului a urmat vizionarea prin proiecție a filmului Arsenie Boca – omul lui Dumnezeu și lansarea oficială a proiectului catehetic patriarhal destinat adulților – Calea Mântuirii.

„Ne dorim ca în viitorul apropiat să înființăm, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, un Centru cultural catehetic parohial, în care tinerii și enoriașii parohiei noastre să poată beneficia de o cunoaștere reală a învățăturii de credință, prezentată într-o manieră modernă”, a subliniat părintele Augustin Cârlan – parohul de la Odobești.

Pr. Augustin Carlan


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.