Buna Vestire

Buna Vestire, izvor de bucurie si binecuvantare

Credincioșii sositi in numar mare de sarbatoarea Bunei-Vestiri în ziua de 25 martie în biserica mănăstirii ”Buna Vestire” din Tisa Silvestrii s-au unit in duh de rugaciune si comuniune.

P1120319Slujba arhierească a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr.Ioachim inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi, în mijlocul acestei obști monahale, avand ca stareță pe stavrofora Teoctista Ungureanu, iar ca duhovnic pe  părintele arhimandrit Pimen Costea, Exarh al Manastirilor din Arhiepiscopia Romanului si Bacaului si Vicar-Administrativ, de asemeni slujba  fost împodobită cu tunderea în monahism a sorei de manastire Adriana B. primind numele de Maica Ana, dar și de hirotonia întru diacon a teologului Marius Ioan Cociorvă.

”Trăim astăzi unul dintre cele mai mari praznice închinate Maicii lui Dumnezeu. Dacă ne aplecăm asupra profunzimii acestei sărbători, nu vom atinge niciodată abisul insondabil al misterului, al acestei descoperiri făcute de Dumnezeu oamenilor. Aceasta întrucât nu-l putem accepta decât cu măsura credinței, fără ca rațiunea noastră să cuprindă vreodată dimensiunea teologică a acestuia. Putem numi acest praznic închinat Maicii Domnului, ”rusaliile personale ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”, căci de la acel moment, când a avut loc pogorârea Duhului Sfânt peste Fecioara Maria, cerurile se rup permanent, de fiecare dată când noi  cerem Bunului Dumnezeu să pogoare peste noi un dar”, a declarat ÎPS Ioachim care, a explicat celor prezenți lucrarea Preasfintei Treimi în viața fiecărui creștin.

P1120329

Și noi putem pătrunde în tainele lui Dumnezeu prin mai multe căi, iar cea mai importantă este împărtășirea cu  Trupul și Sângele  Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a mai spus ierarhul. ”Pogorârea Sfântului Duh se face de fiecare dată când încuviințăm ca Dumnezeu să intre în sufletul nostru. Pentru că nu ne silește să intre în inima noastră, ci noi trebuie să fim receptivi la această dragoste  a Sa”, a mai precizat Înaltpreasfintitul Dr.Ioachim, Arhiepiscop al Romanului si Bacaului.

Credinciosii parohiei Odobesti s-au alaturat crestinilor si pelerinilor sositi la acest mare moment de bucurie atat pentru obstea manastirii “Buna-Vestire”,dar cat si pentru toata suflarea ortodoxa.

 Pr.Augustin Carlan


 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.