Ȋntreită slujire ȋntr-o singură lucrare, ȋntreită lucrare ȋntr-o singură slujire ȋn parohia Odobești

 

Marți –  29 septembrie 2015, cu binecuvântarea Ȋnaltpreasfinției Sale Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc întrunirea preoților care alcătuiesc Cercul Pastoral nr. 1 Buna-Vestire” având ca temă “Copiii darul Lui Dumnezeu”

Sub protia P.C. Protoiereu Constantin Busuioc a fost săvârșită Sf. Liturghie în cadrul căreia preoți și credincioși, deopotrivă au ȋnălțat rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite de la Bunul Dumnezeu.

Întregul sobor de preoți împreună cu maicile de la Mănăstirea Buna VestireTisa Silvestrii s-au rugat și pentru Ctitorii bisericii din Odobești, care acum mai bine de un secol au dăruit bisericii parohiale din acest ținut al logofătului Odoabă al Vereștilor sau Verișanilor, după cum găsim menționate acestea ȋn documentele bisericii parohiale, obiecte de cult, au sprijinit financiar biserica spre sfârșitul secolului al XIX-lea și au donat unele suprafețe de pământ Parohiei Odobești.

După oficierea Sfintei  și dumnezeieștii Liturghii, P.C Protoiereu a ținut un cuvânt de ȋnvățătură celor prezenți. La finalul cuvântului preacucerniciei sale, din  binecuvântarea Ȋnaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, părintele protoiereu a ȋnmânat  “Distincții de Vrednicie” familiei Cristea Iorgu și Maria, familiei Frăteanu Mihai și Elena și familiei Nistor Neculai și Carmen, care și-au arătat dragostea pentru Sfânta Biserică și au sprijinit financiar lucrările ȋncepute din cadrul  “Ansamblului Eclesial” de la  parohia Odobești.

Credincioșii prezenți, autorități locale, d-nul primar Constantin Burcă și membri ai Consiliului local Odobești s-au bucurat ȋn această zi de sărbătoare a comunității, de o ȋntreită activitate și slujire, aceea de sfințire a noului lumânarar al bisericii parohiale, ȋmpărțirea darurilor pentru cei mici, elevii și preșcolarii școlii primare din Odobești, ȋn cadrul proiectului “Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i  opriți” derulat și ȋn cadrul cercului pastoral, proiect inițiat de Ȋnaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului cât și slujba de pomenire a Ctitorilor bisericii parohiale.

După oficierea și ȋncheierea slujbelor liturgice, preoții cercului Pastoral nr.1 “Buna-Vestire” au purtat discuții pe seama temei prezentate, vizionând un mic documentar prin proiecție ȋn casa parohială.

Mulțumim Ȋnalpreasfințitului Părinte Ioachim care a binecuvântat această lucrare duhovnicească, mulțumim Maicii Starețe Stavrofora Teoctista dimpreună cu soborul de maici de la Mănăstirea “Buna Vestire” –Tisa Silvestrii, dar și părinților prezenți astăzi, participanți la această activitatePr.Petru Bălăiță coordonatorul cercului pastoral nr.1 – Parohia LipovaPr.Dorin MitreaParohia Valea Hogei,  Pr Filip CătălinParohia Tisa SilvestriiPr.Bogdan HărăborParohia PlopanaPr. Adrian PopaParohia RuseniPr.Florea Gheorghe Parohia Valea CaselorPr.Mera DanielParohia Mâlosu,  Pr.Augustyn CârlanParohia Odobești” – a încheiat părintele Augustyn Cârlan

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.